Visar 1 svar - 1 till 2 (av 2 totalt)

Unikum suger

Som om barnen, lärarna och föräldrarna inte hade nog med digital stress i sin vardag. Unikum som system är för stort, för rörigt, för långsamt och helt otillgängligt. När jag ska läsa ett veckobrev för ett barn (har tre i tre olika skolor) så får jag ett mail om att jag har en notis i Unikum och en länk. Klickar på länken och måste logga in via mobilt bank id sen leta upp veckobrevet. Jag räknar till tio klick samt inloggning via mitt mobila bank id och ett letande innan jag kan läsa ett veckobrev!!!! jag tyckte innan att det var jobbigt med all information som kom från de olika skolorna i olika former. Kontaktböcker, mail, lappar osv. Denna lösning är ett exempel på missbruk av den digitala världen. jag förstår syftet, att förenkla och samla information på ett ställe. tyvärr är det ett misslyckande. Vem har utvecklat och sålt in Unikum till så många kommuner i landet? Sorgligt och förödande för alla inblandade. Vi slösar resurser och tid på skit som detta.

/Sara

Hej!
Förstår att detta inte är såbra och lättanvänt för dig. Det verkar som den kommun ni bor i har valt att föräldrar ska logga in med BankID, ngot varje kommun bestämmer och det är absolut inget krav från Unikums sida.
Fördelen kan vara att ni kommer åt alla systemvia en och samma inloggning,men det kan lösas även utan BankID.
Det andra ”felet” är att skolan inte använder funktionen att e-posta veckobreven för det kan de göra och då kan ni läsa dem direkt i mailen utan att alls logga in.
Om du berättar vilken skola det gäller så kan vi kanske hjälpa dem med info om den möjligheten så att det underlättar för er vårdnadshavare, och även skolan som ju gärna vill att ni tar del av informationen de skickar ut.
Britt på Unikum

Hej!
Håller med om att unikum skapar ytterligare ett moment, samtidigt som man lätt missar viktigt info som annars förmedlats pappersvägen. Tråkigt att utvecklingen går åt det här hållet, ökad anonymitet och avstånd mellan föräldrar och lärare.
Hälsningar,
Karin

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.