Visar 1 svar - 1 till 5 (av 5 totalt)

Tyck till kring förskolans Sommarpaket

Här kan du tycka till kring förbättringarna i sommarpaketet för förskola

Hej!
Jag kan inte förstå varför ni har kvar överenskommelser, det finns inte i något styrdokument, tvärtom visst vi ska bidraga till barns utveckling men vi ska inte tillsammans med föräldrar sätta upp mål som barnen ska nå utan utgå från barnens förmågor. Med vänlig sommar hälsning Per-Åke Sand

Hej Per-Åke, tack för dina tankar.

Precis som du skriver har barnen inte uppnåendemål i förskolan och eventuella överenskommelser i Unikum ska naturligtvis inte formuleras som mål för barnen att uppnå.

Många förskolor som använder överenskommelser baserar dem på barnets styrkor, förmågor, talanger, kompetenser och intressen och beskriver i överenskommelsen hur förskolan kan uppmuntra, stimulera, utmana och stödja barnets fortsatta utveckling.

Om man vill använda sig av överenskommelser i samband med utvecklingssamtalen eller inte bestämmer varje förskola.

Trevlig sommar önskar jag dig

Med vänlig hälsning

Karin på Unikum

Hej!
Jag har länge haft en tanke/fundering kring övergångar för barnen till andra grupper inom samma förskola eller byte av förskola inom Pysslingen. Nu när det återigen är aktuellt med nya barngrupper till hösten så vill jag ”lufta” mina funderingar.

Jag har tänkt på att barnen bara har tillgång till bloggen (gruppens utveckling och lärande) som gäller den grupp de går i just nu. Det innebär att då barnen byter grupp så försvinner de blogginlägg som barnet kunnat relatera till under det gångna läsåret. De får däremot tillgång till den nya gruppens alla gamla blogginlägg som ser jag ser som orelevanta, då barnet inte ingått i den gruppen. Är osäker på om det kan vara till intresse för nya barn och föräldrar. Möjligtvis för pedagoger om vi inte har kunnat ta del av tidigare bloggdiskussioner och reflektioner, men just det är ju en av Unikums förändringarna. Kommer absolut leda till ökat kollegialt lärande, mycket bra!

Min fråga är: Går det att skapa någon funktion som anpassar att barnets gamla och relevanta blogginlägg följer barnet och att då barnet börjar i en ny grupp bara kan ta del av nya relevanta blogginlägg? Jag ser den stora fördelen att det då går att följa varje barns förändrade kunnande i både grupp(blogg)och som individ(lärlogg). Är det kanske något som kan ligga på föräldrars aktiva val? Kan admin. välja vad varje barn kan ta del av?

Hälsning, Angelica Ekman

Hej Angelica, ber om ursäkt att jag inte svarat tidigare.

Om ni vill att vissa blogginlägg ska följa med barnet till en ny avdelning kan ni kopiera valda blogginlägg till barnets lärlogg. Då följer inlägget med.

Det finns idag ingen möjlighet att dölja blogginlägg för utvalda föräldrar. Tanken är att alla föräldrar ska kunna se samma bloggar. Om ni absolut inte vill att nya föräldrar ska se gamla blogginlägg kan ni gå in och manuellt ta bort inlägg alternativt skapa en nya avdelning dit alla barn och föräldrar förs över, då kan ingen se inläggen. Det kommer dock bli lika för alla föräldrar.

Vi tar med oss dina tankar i vårt vidare utvecklingsarbete.

Med vänlig hälsning
Karin på Unikum

Hej Karin och tack för svar!
Det var toppen att du uppmärksammade mig på att blogginläggen kan ”sparas” kopieras till varje enskilt barns lärlogg. Har inte alls tänkt i dom banorna… Jag har sett att blogginlägg kan kopieras till lärlogg men inte riktigt förstått anledningen eller meningen med det. Nu kommer jag säkert använda spara/kopiera till lärlogg vid tillfälle.
Hälsning, Angelica

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.