Visar 1 svar - 1 till 4 (av 4 totalt)

Krångel när man ska koppla matris till planering

Hej! Jag är en rätt så flitig skapare och användare av planeringar och matriser i Unikum. Det har dock den senaste tiden, större delen av ht, krånglat när jag ska lägga till en matris i planeringen. Jag skapar alltid matrisen under fliken matriser för att sedan lägga till den i matriser, det har gått förut och det ska gå att göra också nu. Är det någon bugg i programmet eller? Det är mycket tidsödande när det krånglar och det finns redan i dag kollegor som ger upp på grund av krångel i systemen. Jag hoppas på en snabb lösning!

Mvh
Ulrica Mossberg

Hej!
Bra att du tar kontakt. Vi har inte fått in något sånt ärende vad jag vet så vi behöver få exempel av dig på vilken planering och matris samt vilken webbläsare du använder eller om det är appen, vilken.
vad händer/händer inte som det ska et.c.

Gärna länk till planering och matris i skolbanken så att vi kan prova med samma.

Sjävlklart ska det inte ”krångla” men vi behöver veta vad som går fel och om det är något i Unikum, webbläsare et.c. så tacksamt om du kan återkomma med mer info.
Britt på unikum

Hej Britt!

Jag använder Chrome. Här kommer ett exempel på en planering där jag fösöker koppla en matris: Nyfiken på nyordlistan. Matrisen heter Samtala & diskutera – Lärandematris för själv- och kamratrespons. Jag bifogar ett skärmklipp som visar hur det ser ut när jag klickar på matris i planeringen. Den är helt blank – det går heller inte att söka i den. (Jag använder inte appen.)

Mvh
Ulrica Mossberg

Bifoga filer:
Du måste vara inloggad för att se bifogade filer.

Hej igen! Gör ett ytterligare försök idag, det fungerar ej! När jag klickar på sök matriseer hamnar jag i planeringar – mycket märkligt.

Hoppas på svar och en lösning snarast.

Mvh

Ulrica Mossberg

Hej!
Jag har nu provat som dig på vår testserver och gått in i en av dina planeringar, scrollat ner och klickat på ”Mtris”, blir skickad till matrisbanken, klickar på önskad matris där och sen på ”Koppla in i planeringen”:
Funkar alldeles utmärkt.

Så för att förstå vad som inte funkar för din del behöver jag nog tyvärr be dig om mer info, steg för steg vad gör du, vilken planering, vilken matris och när blir det fel?
Jag använder Crome. Prova det om du kör tex Internet Explorer, eller om du kör en gammal Internet Explorer så uippdatera då bara senaste versionerna stöds, det kanske är detta somspökar för jag ser då inget som verkar fel när jag testar idag.
Trevlig helg!
Britt på Unikum

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.