Visar 1 svar - 1 till 3 (av 3 totalt)

Koppla till tabell?

Hej!
Jag undrar över om man kan öppna denna funktion så att eleverna kan se den. Jag vill verkligen ha en matris som kopplades till ”visad kunskap” men när den kom innebar den merarbete och underlättade inte. Nu måste jag klicka i två likadana matriser, en i koppla till tabell och en matris till för eleven. Vore det inte bättre att jag kan fyll a i koppla till tabell, eleven kan se resultat där och att visad kunskap istället är låst fram till dess att jag publicerar den? Går det att göra så?

Erica

Hej!
Nej det är inte tanken för då kan elev och förälder tolka det som ”betyg”. Kopplingen är tänkt att underlätta bedömning i och meda att du för varje planering och/eller uppgift kan länka dem till tabellen som sen hänger ihop med kommande bedömning.
Det är just för att undvika dubbelarbete och dubbla kunskapskravstabeller.

Lägger man en kunskapskravstabell i planeringen och klickar i den så gäller ju det ändå bara det arbetsområdet och kan ju inte slå igenom i den övergripande tabellen som gäller i flera år.
Det är därför vi gjort som vi gjort.

Vill du kan du själv komplettera med andra formativa gröna matriser i planeringen annars.
Britt på Unikum

Då undrar jag varför inte den matris jag klickar i till eleven (för bedömning av en uppgift) inte direkt är kopplad till den ”blåa matrisen” och att den ”blåa” är låst för elever och föräldrar till det att jag redigerat den och publicerat? Eller att de aldrig kan se detta i matrisen som det är nu. Vad jag inte förstår är varför jag måste fylla i samma sak två gånger. Så har jag haft i andra system och det har funkat alldeles utmärkt. Som det är nu ska jag fylla i en matris till eleven och en som är kopplad till den blåa, vilket är dubbelarbete.

Hej!
Om du skapat en egen formativ grönmatris i pplaneringen är ju den till för att du och eleven ska kunna hjälpas åt att få eleven att lyckas med just det arbetsområdet.
Det är var och ens eget val omman vill använda egna formativa matriser.
I planeringe bör man inte lägga Kunskapskravstabeller/delar av utan istället länka till tabellen under Kunskaper.
Elev och föräldrar ska inte se det då det kan tolkas som”betyg” och elevenkan ju nåolika långt i olika uppgifter i en och samma spekt.

Om det här känns oklart hur det smidigast ska kunna användas är mitt förslag att du kontaktar er centralt Unikumansvariga och ber om hjälp.
Kanske någon intern utbildning vore bra så att alla får koll på det här som är relativt nytt?
Britt på Unikum

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.