Visar 1 svar (av 1 totalt)

Insats krävs

Vi har en livlig diskussion om vad egentligen ”Insats krävs” innebär. Är det elevens insats eller skolans insats? Att eleverna behöver visa någon förmåga för att nå mot ett E-betyg eller är det vad skolan ska göra för att eleven ska nå ett E? Isf, hur blir det konkret för eleven HUR den ska få sitt betyg i slutändan?

Hej!
Viktig diskussion och även skäl till att vi satt ”Insats krävs” och inte ”otillräckliga kunskaper” som Skolverket hade på sina exempelblanketter för man vill ju att eleven ska nå målen och inte bara visa att hen inte gör det.

Tänket mig att man behöver beskriva vad eleven ska göra för att uppnå lålet så en kommentar, koppla utvecklingsområde och/eller peka på vilken del av kunskapskraven det gäller är ju bra sätt att förtydliga.
Denna beskrivning står längst ner på sidan med Kunskaper:

”Insats krävs för att nå lägsta kunskapskrav: För att eleven ska kunna nå lägsta kunskapskrav / E-nivå kan skolan behöva göra särskilda insatser. Anger att eleven inte utvecklas i den takt som behövs för att nå de lägsta nationella kunskapskraven för år 3, 6 eller 9. Det här är en signal om att skolan kan behöva sätta in särskilda åtgärder för att stötta eleven framåt.”

Britt på Unikum

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.