Visar 1 svar - 1 till 4 (av 4 totalt)

Exportera Hela Bloggen

Hej,

Mitt barn gör sin sista månad nu innan förskoleklass – och jag skulle vilja ”exportera” hela hans blogg. Finns ju fantastiskt mycket fina bilder och roliga berättelser där. Dessa vill jag bevara, blir ju en form av dagbok.

I nuläget sitter jag och får gå in på varje blogginlägg, sparar ner bilder och text men det är jättebesvärligt. Det går liksom inte att markera allt och kopiera in i ett word-dokument (bilderna kommer inte med).

Så – finns det ngn funktion/knapp som gör att man kan exportera allt detta på ett bräde. Vore ENORMT önskvärt.

Om ni inte har denna funktionalitet – ligger den i backloggen? När räknar ni med att den är klar?

Mvh / Alex

Hej!
Förstår att ni vill spara allt som förskolan lagt in. Tyvärr finns ingen knapp för att skriva ut allt utan man får välja det man vill få ut och skriva ut ett inlägg i taget till pdfer.
dvs du behöver inte ladda ner varje bild enskilt om du inte vill ha dem så förstås.
Det finns inga planer, på kort sikt, för någon ny finurlig massutskriftsfunktion heller.
Om ditt barn fortsätter med Unikum nästa år så kommer du kunna se det senaste i lärloggen från förskolan ett tag till.
Britt på Unikum

Hej och tack för snabbt svar

Problemet om jag exporterar till PDF är att upplösningen på bilderna blir sjukt låg. De blir jättepixliga.

Jag tror att många föräldrar skulle bli överlyckliga om ni kunde utveckla ngn form av ”mass-export” funktionalitet av hela Bloggen. Så fundera på om ni inte kan ta fram en sådan.

Jag förstår självklart att det kanske kan vara komplicerat om den ska spotta ur sig en enda stor PDF med alla BloggInlägg, men att bara ”loopa” igenom alla blogginlägg ”as-is” och spara ner det som HTML sidor + bilder (i ursprunglig upplösning) tycker jag borde vara relativt lätt.

Mvh / Alex

Hej!
Jo förstår det. Tar med mig det och ser om det är möjligt att göra något och kanske få bättre upplösning på bilderna om inte annat. Vet ju inte om de är dålig kvalitet från början eller om det sker i konvertering till PDF. Vi får undersöka det.
Britt på Unikum

Upplösningen försämras i samband med konverteringen.

En bild som ser helt OK ut i bloggen blir jättepixlig i PDF:en

Går även att se om man ”sparar” ner bilden från bloggen och kollar på filstorleken. En bild som man sparar ner från bloggen kan vara 400 KB, men när man sparat ner PDF:en – så kan hela PDF:en inklusive ca 10 bilder på samma storlek landa på 200 KB.

Om jag från PDF:en sparar ner bilden blir den i slutändan ca 20 KB.

Ja – har ni möjlighet att behålla bildernas upplösning i PDF:en så vore ett bra steg på vägen även om en ”mass-export” av hela året vore mest önskvärt 🙂

Mvh / Alex

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.