Visar 1 svar (av 1 totalt)

Ändra andra lärares bedömning

Jag fick en notis om att en kollega ändrat min bedömning i Unikum. Det visade sig att kollegan bara tittat in och inte ändrat något, men vi ifrågasatte båda två att man kan gå in och klicka i kollegans bedömningar. Det innebär ju att vilken som helst av mina kollegor kan göra om mina bedömningar. Snälla, kan vi få en funktion om att låsa sina bedömningar för andra kollegor?

Hej!
Eftersom lärare kan sluta under pågående termin och då lämna efter sig utkast måste en annan lärare kunna ta över dem.
när man går in på ett utkast som inte är ens eget får man en tydlig varning om att ”detta utkast tillhör xxxx, vill du ta över?” om jag säger ja så kan man det.
Om man sen publicerar bedömningen så står det också tydligt vem som gjort det och när så ni kan enkelt se detta och isåfall prata med den som eventuellt gjort fel.
Det är väldigt ovanligt att det blir fel och vi kan eller vill inte ”låsa” det här mer än det är nu i och med att det då skulle krävas en massa extra administration.
PS. En bedömning ändras inte av att någon öppnar den och tittar i den, en publicerad bedömning är ”Låst”, ett utkast, som jag försökt beskriva ovan, behöver medvetet övertas, och det tredje alternativet är att din kollega aktivt klickar på ”ny bedömning och sen publicerar den.
Det är lätt att se för det står isåfall vem och när.
//Britt på Unikum

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.