Visar 1 svar - 1 till 3 (av 3 totalt)

Unikum integration i Teams

Jag jobbar i en Unikumkommun och det har ryktats om att unikum jobbar med en integration av Unikum i Microsoft Teams. Är det någon som vet något om detta och när detta i så fall är på plats? Kommer man i integrationen ha samma funktioner som vanligt eller kommer de bli avskalade och begränsade.

Hej Ulf!

Tack för ditt mail!
Vi har också fått ditt mail kring detta. Då vi har påbörjat kommunikationen där, så hoppas jag att det går bra för dig att vi fortsätta via mail.

Ha det fint!
Anna på Unikum

Eller så kan man kanske tänkas svara här, så att andra som har liknande frågor kan få svar?

Hej på er!

Det stämmer att vi på Unikum tittar på olika sätt att förbättra våra integrationer med de Microsoft-miljöer som finns i skolvärlden och en av dessa är Teams. Målet är att våra elever och lärare ska kunna arbeta så effektivt som möjligt i Unikum och Teams tillsammans för att dra nytta av fördelarna i båda verktygen och för att på så sätt skapa en smidig pedagogisk process med ett sammanhållet lärande.

I den takt Microsoft släpper de APIer som för närvarande bara är i beta än så länge kommer vi kunna göra ännu bättre saker, men för närvarande tittar vi på den viktiga frågan hur Unikum-planeringar ska kunna synas i Teams-miljön så att de kan ligga som en pedagogisk grund för det praktiska arbete elverna gör i t ex Word-dokument eller liknande. När det är på plats kommer vi att fortsätta med resten av den funktionalitet som finns i Unikum för att på olika sätt göra den synlig inne i Teams.

Har ni feedback och idéer på vad ni skulle vilja ha får ni väldigt gärna skriva det här på forumet så att så många som möjligt kan delta i diskussionen.

Allt gott!

/ Jörgen på Unikum

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

  • För att skriva inlägg loggar du först in på Unikum som vanligt. Sedan kan du logga in i forumet med knappen nedan.

    Om du brukar logga in via din kommuns eller skolas hemsida skall göra det som vanligt först. Därefter klickar du på knappen "Logga in med Unikum" nedan.

  • Forumkonto är till för dig som inte kan logga in till forumet med ditt vanliga Unikum-konto.