Visar 1 svar - 1 till 10 (av 10 totalt)

Nya bloggen

Hej
Vi är flera som provat en nya bloggen nu under några veckor. Tyvärr tycker vi att den är svårare att använda. Det tar mycket tid att hitta vart man ska trycka och det är med otydligt när ”knapparna” ligger gämda under menyn.
Bilder lägger sig över texten och då ser vi inte vad vi skriver.
När vi vill redigera ett dokument och öppnar upp det är det svårt att veta vart man ska spara det nya. Flera gånger har vi lagt ned tid och jobb som sedan försvunnit för att vi inte förstått hur vi ska spara ändringarna.
Den gamla bloggen ör tydligare uppbyggd med var vi lägger till bilder, kopplar till läroplanen, lägger till etiketter mm.

Det är tråkigt när ni lagt ned tid på att förbättra och vi bara upplever det omvända på förskolan. Den gamla är mer användarvänlig för oss och vi tycker att den fungerar jättebra!

Har försökt trycka på tyck till knappen i nya bloggen, men den tar mig ingenstans tyvärr. Så denvägen har jag inte kunnat använda heller.

Vi upplever samma sak! Vi använder mest iPad när vi jobbar i bloggen och det går inte att spara det man blurrat el. beskurit. Om vi är flera som skriver olika blogginlägg samtidigt(inloggade med personlig inloggning) så är det endast ett inlägg som blir sparat.
Vi har lämnat in många ”tyck till” men inget händer.

För en som följer en avdelnings blogg vore det toppen om jag kunde klicka in mig på en dag och sedan enkelt stega vidare dag för dag. Nu måste jag tillbaka till översikten varje gång jag vill byta dag.

Vi har samma problem och det går inte att publicera.

När vi skriver i nya bloggen så blir det inte styckesindelningar trots att vi gör det i redigeringsläget. Vi gör nya rader för att inte texten ska bli som en stor vägg men när man publicerar det så blir det bara en lång lång text. När man sedan går in i redigeringsläget igen så ser det bra ut men sen ser det inte alls ut så när det är publicerat. Det stör oss väldigt mycket då vi jobbar jättemycket med unikums blogg.

Vi saknar också jättemycket att kunna göra fet/kursiv text. Hoppas den funktionen återkommer.

Hejsan,

Vad bra att ni skriver här och tycker till om den nya bloggen.

Den nya bloggen är inte helt färdig än vad det gäller funktionalitet som ni märkt. Men den ska fungera på det stora hela att använda på samma sätt som tidigare.

Det vi också försöker reda ut är vad som är buggar samt vad som är feedback. Men tack vare att ni skrivit in till oss kan vi fortsätta ta reda på vad som gått fel.

För att börja med att ge svar till dig Lise-Lott så har vi valt att lägga t.ex. Redigera, Kopiera, Publicera och Eposta under en vad vi kallar ”tre-punkters-meny” som gör det lätt för oss att ha ett mönster som fungerar på alla olika enheter för menyer med många alternativ. Vi har hämtat inspiration ifrån andra tjänster som t.ex. sociala-medier som också använder samma mönster. Det är för att det ska vara igenkännbart. Är det någonting som du Lise-Lott tror man kommer vänja sig vid eller är det ett mönster som ni på din förskola inte känner igen?

Att bilder lägger sig över texten är ingenting vi känner till sedan tidigare utan låter som en bugg. Du får gärna gå via den som är ansvarig för Unikum i din kommun så kan den i sin tur rapportera det som ett problem till oss.

Angående ”När vi vill redigera ett dokument och öppnar upp det är det svårt att veta vart man ska spara det nya.” Är det så då att ni jobbar på en iPad/Smartphone? I så fall är det någonting vi tittar på just nu hur vi kan göra det mer tillgängligt att spara det du skriver utan att behöva gå vidare till publicerasteget där spara-knappen ligger. Jag återkommer här i tråden när vi gjort den uppdateringen.

Är det så att när ni gjort ändringar tryckt på krysset istället för att gå vidare och sparat när saker har försvunnit?

Vårt mål med det här är att ni pedagoger och lärare ska få det så enkelt som möjligt, och eftersom vi fortsätter jobba med det här löpande är det jättebra att ni lyfter saker ni tycker är krångliga.

Tycktill-knappen fungerar inte inne i appen då den försöker öppna en ny webbsida via en ny flik men det tillåter inte appen i dagsläget. Utan om man vill göra det så gör det via webben.

Ellinor, vi har haft en bugg som nu ska vara fixad med blurra bild. Kan du testa det igen och återkomma om det fungerar bättre nu?

Annika Sjöström, beskriv gärna hur du gör när det inte går att publicera. Funktionaliteten finns på plats så det ska gå att göra. Men det kan finnas något oförutsett vi inte har tänkt på som orsakar en bugg. Gå då via den centralt Unikumansvariga i din kommun.

Alexander, tack för bra inspel. Det är någonting vi ska ta med oss och se om vi kan göra något smart utav det.

Annika Nilsson, vad bra att du sa till för nu är det med radbryt fixat och det kommer med i vår nästa uppdatering ikväll. Möjligheten att göra fetstil och bold finns då du markerar texten då knapparna är dolda tills du markerar. Det fungerar idag bara på dator och är någonting vi tittar vidare på hur vi kan göra det lättare att hitta till samt fungera på mobil.

Men som sagt så är det jättebra att ni är med och hojtar till när ni har synpunkter. Men buggar får ni gärna gå via kommunens Unikumansvarig så vi får saker på rätt ställe.

Vi hörs,
Viktor

Nu fungerar det att spara det man blurrat på iPaden. 👍
När man vill ändra sin text är det svårt att flytta markören mitt i en text den hamnar lite vart den vill…Det är ju inte roligt att behöva skriva om en hel text bara för att man t.ex har stavat fel på ett ställe…(iPad)

Det krånglar fortfarande med radbyte för oss (arbetar på datorn i chrome).

Hej och stort tack för återkoppling!

@annika: Problemet med Radbrytet ska vara fixat. Kan du vara snäll att skicka ditt ärende till din kommunadministratör – gärna med ett konkret exempel? Om hen inte skulle kunna lösa problemet, kommer hen att vända sig till oss i sin tur och buggrapporterar felet.

@Ellinor: du som är ju en av våra kommunupportkontkater: maila oss gärna in problemet, då kan vi kika på detta. Gärna med ett konkret exempel där problemet uppstår (namn av inlägg och var vi kan hitta den), då kan vi kika på detta.

Tack på förhand &
Ha det fint!
Anna på Unikum

Hej igen
Vi kan inte kopiera blogginlägg och lägga dem i barnens lärloggar längre. Det har fungerat förut….

Hej Ellinor!

Tack för information!

Jag har nu testat med lyckades tyvärr inte att återskapa problemet.
Kan du vara snäll att skicka buggar in till supporten (inte lägga in här i forumet) som du brukade göra? Vi kan desvärre inte hanterar och administrerar dessa här i forumet.

Vi vore jättetacksam för lite mer information kring:
:: vilken enhet ni använder
:: vilken webbläsare eller app (iOS eller android) och
:: ett konkret exempel (inläggets namn och var vi kan hitta den).

Stort tack på förhand och din förståelse!
Anna på Unikum

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

  • För att skriva inlägg loggar du först in på Unikum som vanligt. Sedan kan du logga in i forumet med knappen nedan.

    Om du brukar logga in via din kommuns eller skolas hemsida skall göra det som vanligt först. Därefter klickar du på knappen "Logga in med Unikum" nedan.

  • Forumkonto är till för dig som inte kan logga in till forumet med ditt vanliga Unikum-konto.