Visar 1 svar (av 1 totalt)

Fördröjning av blogginlägg

Hej! Vi undrar lite om varför det tar så lång tid från att personal har publicerat ett blogginlägg tills dess att det kommer ut till oss föräldrar? De kan komma sent på kvällen eller tidigt på morgonen dagen efter att de publicerats. Det var inte så för några månader sedan. Är det en inställning eller användarfel? Eller helt enkelt en kravbaserad förändring? Tacksam för svar!

Hej Jörgen!

Tack för att du hör av dig om detta.

Det finns två olika sätt att skicka ut ett blogginlägg:

”Pulblicera och e-posta”
När man väljer ”publicera och e-posta” i samma steg så skall information gå ut så snart som det bara går, Dock kan det ta olika lång tid beroende på serverkapaciten både hos avsändare och mottagare av meddelanden. Om det är mycket hög belastning i alla servrar då stora volymer epost sänts ut kan vara en anledning till att det tar längre tid.

”Publicera”
När pedagogen väljer att ”publicera” och du inte har varit inne i Unikum och kollade på notiserna bredvid ringklocka symbolen, så skickas ett samlingsmail varje natt istället för många mail under hela dagen. Det är smartast att skicka detta när arbetsdagen är slut, så att man har en summering av hela dagen

Jag hoppas att du fick svar på din fråga &
Ha det fint!
Anna på Unikum

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

  • För att skriva inlägg loggar du först in på Unikum som vanligt. Sedan kan du logga in i forumet med knappen nedan.

    Om du brukar logga in via din kommuns eller skolas hemsida skall göra det som vanligt först. Därefter klickar du på knappen "Logga in med Unikum" nedan.

  • Forumkonto är till för dig som inte kan logga in till forumet med ditt vanliga Unikum-konto.