Visar 1 svar - 1 till 2 (av 2 totalt)

Bifoga film i lärloggen

Stämmer det verkligen att filmer man bifogar i lärloggen direkt från mobilen eller paddan inte kan vara längre än 25 sekunder? Efterlängtad funktion som nu när den äntligen kommer känns helt meningslös.

Hej!
Om du ska ladda upp är det inte längden utan storleken som avgör.
Det går annars fint att bädda in filmer, presentationer och bilder direkt i inlägget och då tar det ingen plats dvs inte begränsat i storlek.
Britt på Unikum

Ja, det går jättefint att bädda in filmer, men det tar alldeles för lång tid att skapa youtube-klipp så fort jag vill dokumentera eleverna och bifoga i lärloggen. Eller är det på ngt annat sätt man ”bäddar in” filmer som jag inte känner till? Jag har letat på era hjälpsidor och hittar bara inbäddning med hjälp av Youtube.

För att detta ska vara lätt att använda och förbättra våra möjligheter att på ett enkelt och snabbt sätt dokumentera våra elever så måste det gå att lägga upp större filer i sådana fall.

Nu tror jag att jag talar för majoriteten av oss lärare: Vi tar våra egna mobiler, eller jobb-ipads och filmar/fotar eleverna, och behöver kunna lägga in dessa i lärloggarna utan en massa krångel.

Tack för ordet!

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

  • För att skriva inlägg loggar du först in på Unikum som vanligt. Sedan kan du logga in i forumet med knappen nedan.

    Om du brukar logga in via din kommuns eller skolas hemsida skall göra det som vanligt först. Därefter klickar du på knappen "Logga in med Unikum" nedan.

  • Forumkonto är till för dig som inte kan logga in till forumet med ditt vanliga Unikum-konto.