Visar 1 svar - 1 till 5 (av 5 totalt)

Åtgärdsprogram och utvärdering

Hej!
Vi har nu arbetat ett tag med det nya sättet kring utvärdering av åtgärdsprogrammet. Det är jättebra att det gamla/tidigare åtgärdsprogrammet är kvar när man upprättar nytt så att man ev. kan revidera i det, men det är synd att utvärderingarna av tidigare åtgärdsprogram lägger sig i arkivet. Det blir inte levande för lärarna. Utvärderingen ska ju också vara ett underlag för att revidera åtgärdsprogrammet. Kanske kunde man tänka sig att man kunde få välja om man ville ha med sig utvärderingen in i det nya åtgärdsprogrammet?
Vi saknar också möjligheten att i detta läge revidera utredningen så som man har möjlighet att göra när man startar ett nytt åtgärdsprogram från grunden och väljer att starta det på en tidigare utredning. Egentligen handlar det här om samma sak – man skulle vilja ha möjlighet att uppdatera utredningen med utgångspunkt i det som kommit fram vid utvärderingen av åtgärdsprogrammet.

Hej Pernilla!

Tack för att du hör av dig om detta, vi uppskattar verkligen din värdefull input!
Det är inget vi kan göra nu, men tar med oss i tankarna framöver.

I dagsläget får man kopiera och klistra in i Nya ÅP i rutan för pedagogisk bedömning. Vill man ändra i utredningen får man ångra beslut och gå in ”bakvägen”. Rektor kan ångra. Är det stora förändringar i utredningen eller om det är ny kartläggning som ligger till grund, är det bättre att börja om från start från befintlig utredning.

Åter igen, tack &
Ha det fint!
Anna på Unikum

Hej!

Blir lite bekymrad när du skriver att rektor kan ångra beslutet. Vi har uppfattat det som att ett beslut (ang både utredning och åtgärdsprogram) som är taget av rektor inte kan ångras. Om det kan ångras fungerar det inte som arkivering, då måste vi diarieföra/arkivera beslutet i vårt diarieföringssystem dessutom. Vad gäller här? Var det inte meningen att ett taget beslut inte kan ändras? (Möjligen av t ex admin på huvudmannanivå)

Hej Pernilla!

Vi ber om ursäkt att det blev kanske inte tydligt nog.
Rektor kan ångra när det gäller utredning.

När ett nytt ÅP har valts är det en ny kopia av den gamla utredningen.
Den första versionen ändras inte när rektor ångrar beslutet.
Det nya i utredningen följer det nya ÅP och den gamla utredningen följer det gamla ÅP – den ändras inte.

Jag hoppas att du fick lite hjälp nu, annars så återkom gärna!
Ha det fint!
Anna på Unikum

Tack för snabbt svar! Precis det behövde jag höra! 🙂

Ha det bra!
Pernilla

Det var så lite så, Pernilla!
Det glädjer oss verkligen att du tycker det.

Ha det fint!
Anna på Unikum

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

  • För att skriva inlägg loggar du först in på Unikum som vanligt. Sedan kan du logga in i forumet med knappen nedan.

    Om du brukar logga in via din kommuns eller skolas hemsida skall göra det som vanligt först. Därefter klickar du på knappen "Logga in med Unikum" nedan.

  • Forumkonto är till för dig som inte kan logga in till forumet med ditt vanliga Unikum-konto.