Dela med er av er berättelse!

Har ni kommit igång med webbverktyg kring formativ bedömning, pedagogisk dokumentation, mål eller planer i er skola?  Om ni delar med er om er ”resa” här i forumet hjälper ni andra att få idéer om hur de kan göra själva. Du kan berätta på vilket sätt du vill, t.ex om

  • RESMÅLET: Vad var er pedagogiska målsättning, vilken del av lärandet ville ni stärka?  På vilket sätt hoppades ni att webbstöd skulle kunna vara till nytta?
  • RESESÄLLSKAPET: Vilka har varit med på er resa? Skola, klass, elever, lärare?
  • RESAN: Viktiga steg på vägen? Vad var lätt, och vad var svårt?
  • NÄRMAR NI ER MÅLET? Hur har det gått`? Har ni börjat nå era målsättningar? Hur har webbstöd påverkat?
  • FRAMÅT: Hur vill ni gå vidare? Vad är nästa steg mot era målsättningar?

Fyll i rutorna nedan, så kommer berättelsen in i forumet. Skriv gärna texten i ett separat dokument först, och har bilderna klara. Sedan går man hit och klistra in texter och ladda in bilder. Berättelsen granskas av en redaktör, och syns sen här under fliken ”Berättelser” på forum.unikum.net.Här skriver du berättelsen, t.ex. med den struktur som du ser ovan


Här summerar du viktiga delar, som kommer längst ned i berättelsen. Vilka är ni? Pedagogisk
målsättning? Vilka delar av Unikum använder ni? Andra verktyg?

Utvald bild:

Visas högst upp stort över rubriken på berättelsen, minst 786 pixlar i bredd


Ytterligare bild:

Som illustrerar berättelsen


Skribent:

Om dig som hållit i pennan.

Den gemensamma nämnaren för berättelser som publiceras här är att det handlar om lärande och skola, och om hur webbverktyg som Unikum kan användas.

När du klickar på Spara-knappen här så kommer din berättelse och bilder skickas till en redaktör som granskar (se policy här >>). Berättelsen publiceras sen vanligen inom inom några dagar på Berättelse-fliken under nyheter.unikum.net om den är ok.

Om det behövs så kan redaktören göra mindre justeringar eller korrektur av språk eller form, är det mer väsentliga ändringar tar redaktören först kontakt med Skribenten ovan. För att så många som möjligt skall kunna ta del av berättelsen kan besökare tipsa om den på Facebook, Twitter, andra sociala medier eller via epost, och ibland kan även länk med rubrik och bild från berättelsen läggas upp på andra delar av unikum.net för att fler skall kunna nå berättelsen. Du som skickar in berättelsen måste ha kontrollerat att du har OK använda bilder i berättelsen på detta sätt från den som äger bilden.